söndag 20 mars 2016

Odla humle!

Jag ska göra ett litet experiment och testa att odla humle. Jag har grenat av en gammal björk och tanken är att humlen ska få klättra på den. Jag fick ner min humle i jorden i höstas så nu hoppas jag på att den har överlevt vintern. Annars får jag helt enkelt köpa en ny, eller några nya plantor. 

Det ska bli spännande att se om jag kan få till en riktigt klättrade humle. Det vore riktigt läckert om det blev en grön stång i trädgården. Den avgrenade björken är ca 10 meter hög och tanken är att jag ska kapa av toppen, eftersom jag inte vågar klättra högre och ta bort de sista grenarna. Återkommer med bilder när jag fått ner humlen i jorden!


1 kommentar:

  1. Rätt roligt snubblade in på denna sidan på grund av att jag letar fakta om solrosor.sen att se det är fler som har samma tänk som en själv.
    Björken jag har utanför på tomten är enorm. ska bli roligt och se om man kan lyckas få humle att täcka hela björkens stam.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.