söndag 22 juni 2008

Med skördefesten i sikte

Skördefesten som inleder årets Folkfest i Nässjö den 20 september börjar få lite programpunkter klara. Bland annat blir det halmhoppning och traktoråkning för barnen. Dessutom blir det, precis som förra året, växtbytardag och lokala livsmedelsproducenter som presenterar sitt utbud. Sen ska vi inte glömma dagens absoluta höjdpunkt. Vinnaren i solrostävlingen ska koras! Förra årets vinnarsolros mätte 265 cm, ett resultat som jag hoppas vi överträffar i år.

Min solros är nu 32 cm, en liten ökning sedan förra mätningen. Ett problem är att jag inte riktigt vet vad som är normalt, bra eller dåligt. Det finns inget bra jämförelseindex för solrosors tillväxt. Inget som jag känner till åtminstone. En sak är dock säker - dagens tillväxttakt måste ökas. Jag snittar ca 1 cm/dygn. Det innebär att om 90 dagar, då tävlingen avgörs, skulle min blomma vara strax över 120 cm vilket måste betraktas som ett närmast pinsamt dåligt slutresultat.

1 kommentar:

  1. Hittade ingen tumstock idag, men min högsta är nog runt 70-80 cm i varje fall. :-) Jag var sent ute i år så några fyra meter vågar jag inte hoppas på, men tre ska väl funka om det blir bra väder...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.