torsdag 5 juni 2008

Oj!

I min jakt på information om de perfekta förutsättningarna för driva upp en hög solros hittade jag fram till trädgårdssajten odla.nu. I deras diskussionsforum hittade jag följande beskrivning:

"...1,5 meter djup jordbädd som dessutom är 4x4 meter bred. Byggd av löv, brunnen matkompost, lite lerjod och mycket sand. Kanske skulle man också ha kogödsel i om man verkligen vill ha stora solrosor. Solrosorna hos mig får en tesked benmjöl i jorden invid när de börjat växa."

Det här med solrosodling vekar vara en hel vetenskap. Jag får nog rikta in mig på någon typ av "light-variant" av ovanstående. Att upplåta 16 kvadratmeter tomtyta åt en solros - där går nog gränsen för mig. Men benmjöl kanske man skulle testa...

1 kommentar:

  1. Kul initiativ det här med solrosbloggen. Jag kommer att följa detta med spänning.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.