tisdag 6 mars 2012

Reseplaner :)

Snart drar ju trädgårdsarbetet igång och vi har en lång och härlig säsong framför oss. Framåt hösten när det börjar gulna på träden brukar jag alltid känna mig lite vemodig och försöker alltid planera in en resa till något varmare ställe. Tillsammans med min polare David har jag börjat att kika lite på möjliga resmål till i höst, men det är sannerligen ingen lätt uppgift.

Ett ställe som verkar vara riktigt coolt är Singapore. Känner ett par som har varit där och när de kom hem var de helt lyriska. Där fanns allt från pulserande storstadsliv till naturupplevelser utöver de vanliga. Jag är grymt sugen på att testa att åka dit för jag gillar verkligen Asien. Kina är en annan drömdestination, men jag tror att det får vänta ytterligare något år. Jag känner att jag vill spendera en hel del tid med att lära känna kulturen och förbereda mig riktigt grundligt för en sådan resa. Kanske blir det till hösten 2014.

Förra året var jag på Malta, men hade riktigt otur med vädret. När man åker iväg på en höstresa gör man det för att komma ifrån regn och rusk som ofta råder här hemma och då är det inte roligt att mötas av samma väderlek när man landar i ett annat land. Vädret på Malta kan vara lite nyckfullt. Oftast är det soligt och torrt, men just när jag visade min vita nuna på den där så kallade paradisön så mötes jag bara av strilande regn.

Det är verkligen tråkigt när det blir så där. Jag spenderade en hel del pengar på den där resan och när jag kom hem var jag sugen på att bara hyra ett förråd här i Uppsala, packa endast en kabinväska och ge mig iväg, riktigt, riktigt långt - och riktigt, riktigt länge. Jag hade planer på att dra iväg till Kenya eller Sydafrika, men en viss person fick mig att stanna hemma. Ni som känner mig väl vet mycket väl vem den personen är och så här i efterhand är jag glad att jag lät mig övertalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.