torsdag 8 mars 2012

Drottningen bland blommor

Jag brukar ibland här på bloggen filosofera kring solrosens fantastiska skönhet och här kommer ytterligare ett inlägg på samma tema.

Jag kan inte låta bli att imponeras av denna ståtliga växt, med sin fantastiska färgskala. När man har kämpat med sin planta; sin lilla gröna planta, är det en fantastisk upplevelse den dagen då knoppen slutligen brister och man skymtar den gula vackra blomman. Den har bott där inne, omsluten av sina gröna blad i många veckor och man kan nästan höra den ropa "Släpp ut mig!" inne från sitt bo.

När så slutligen den släpps fri från sitt gröna fängelse möts man som vårdnadshavare av en fullständig färgexplosion. Den djupa gula färgen spänner över ett stort register och hur många bilder man än tar så är det nästan omöjligt att fånga skönheten på bild. Det finns de som kommer nära, men den äkta skönheten måste upplevas live.

Genom historien har solrosen tillskrivits många magiska egenskaper och det är verkligen inte konstigt. Solen har tillbetts av människor i årtusenden och när en sol i miniatyr växer upp ur jorden blir det fullständigt naturligt att göra gudomliga kopplingar. Dess skönhet är sannerligen gudomlig och dess enorma växtkraft är faktiskt närmast magisk.

Snart är det, som jag nämnt i tidigare inlägg, dags att börja planera för årets säsong. Jag ska skaffa en riktig premium-jord och ge plantan en perfekt omsorg redan från starten. Vatten och näring ska aldrig fattas henne och jag ska ge henne alla förutsättningar för en fantastisk uppväxt. Hon kommer att födas till en tuff värld och utan en skyddande ängel, kan de gå väldigt, väldigt snett...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.