tisdag 6 mars 2012

Snart börjar odlingssäsongen!

Som odlare blir man lite extra glad nu när de första värmande solstrålarna letar sig fram. Det kan vara en smula önsketänkande, men jag inbillar mig att det faktiskt börjar bli lite, lite grönt i gräsmattan. Dock är det fortfarande minusgrader på nätterna så det lär dröja ytterligare en tid innan det blir dags att på allvar stoppa spaden i jorden och ta itu med vårbruket. Våren är den årstid jag gillar mest av allt - för då händer det som mest i trädgården!

Alla som någon gång har provat på att driva upp en solros vet att det inte är helt enkelt. Om man hårddrar det lite skulle man kunna säga att det påminner lite om att spela bingo. Det är alltså inte bara din egen skicklighet som spelar roll, utan du måste ha en hel del tur när det gäller soltimmar, väder, temperatur och annat som du inte kan påverka. Du kan givetvis minimera effekterna av dåligt väder genom att utföra din odling i ett växthus, men för oss som tävlar med våra solrosor är det inte tillåtet att bygga upp en artificiell miljö innanför väggar av glas. Vi får helt enkelt förlita oss på att vi får den tur som man så väl behöver i solrosodling - och i bingo ;) När man lyckas driva upp en solros som blir flera meter hög känns det extra bra när man vet att man bara använt sig av helt naturliga metoder. Varje år som jag slår rekord med någon av mina solrosor brukar jag unna mig en liten extra bonus. Det kan vara allt ifrån en weekendresa till att bara unna mig något gott att äta.

Hörde för övrigt en skön låt tidigare idag. Vet inte riktigt vem det var som sjöng, men det var någon slags ballad som ändå hade en skön basgång. En lugn låt som ändå var dansmusik. Ja, ja - det låter lite konstigt. Om jag hörde rätt så hette låten Jackhammer eller något liknande. Jag är som sagt lite osäker på artisten, men det lät lite som han den långhårige norrmannen som sjunger Victorious som var en ganska stor hit förra sommaren. Komiskt nog har jag glömt vad han heter. Är det Knut något? Jag får googla lite och återkomma. Ska försöka leta rätt på låten på youtube också och länka upp den här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.