tisdag 3 april 2012

Aprilväder...

Våren har, förhoppningsvis tillfälligt, gjort halt och nu vilar åter ett tunt vitt skikt med snö på min gräsmatta. Nattemperaturen är åter under nollan, vilket gör att någon seriös odling inte är att tänka på ännu på några veckor.

Det kliar verkligen i min gröna fingrar och jag vill inget hellre än få komma ut och sätta fingrarna i den svarta myllan. Att känna lukten av jorden på våren är något av det bästa jag vet! Naturligtvis blir det mycket trädgårdsarbete i början av våren som inte är så roligt (typ rensa häcken...). Det roliga är ju sedan när man får komma igång och plantera och sedan få se sin växter växa upp.

Jag är förutom odling även ganska intresserad av sport, främst då fotboll. Jag roade mig med att kolla temperaturen i Barcelona där kvällens match mellan just FC Barcelona och Milan spelas. Det var 15 grader varmt där nu och det gör mig väldigt avundsjuk.

Mitt fotbollsintresse går långt tillbaka i tiden och så länge jag kan minnas har jag älskat att kolla på fotboll både live och på TV. Givetvis har jag även spelat själv, men nu är det några år sedan. Speciellt intressant är det att följa Champions League, där Europas bästa klubbar möts och man får se alla världsspelare som Messi, Ronaldo och inte minst Zlatan!

Idag blir det förhoppningsvis en tripp stan för att köpa lite fröer. Dels lite vanliga sommarblommor, men jag tänker även testa lite nya grejer den här säsongen. Vi får se vad det blir, jag tänker låta mig inspireras på plats och förhoppningsvis får jag möjlighet att tala med någon kunnig försäljare som kan tipsa mig om vad som funkar bra att odla här på mina breddgrader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.