tisdag 3 juli 2012

Mördarsniglar!

Mördarsniglar.
Trädgårdsarbete är underbart, men det finns en liten äcklig rackare som ibland kan göra livet riktigt surt för oss trädgårdsodlare. Jag talar så klart om mördarsnigeln som så aggressivt och glupskt ger sig på våra grödor.

Jag har de senaste åren varit ganska förskonad från just mördarsniglar, men i år har även jag haft påhälsning av dessa skadedjur. Mördarsnigel är givetvis ett begrepp som media har hittat på och det korrekta namnet är spansk skogssnigel.

Jag läste i dagens DN att en mördarsnigel bara lever i ca ett år. Men under den tiden hinner den lägga ca 400 ägg. Om vi leker med tanken att varje snigel i år blir 400 sniglar nästa år och 400x400=160000 sniglar året därefter, ja då har vi snart fler mördarsniglar än människor på den här planeten. Hemska tanke.

Jag bedömer att jag har dödat ca 100 mördarsniglar i år. Med ovanstående enkla räknemodell kan man då lätt räkna ut att dessa hundra om tre år skulle vara 16 miljoner sniglar. Jag har alltså gjort en betydande insats för mänskligheten :)

Hur blir man av med mördarsniglar?

Det finns massor av "mirakelkurer", men jag vågar inte riktigt uttala mig om hur väl de fungerar. Detta av den enkla anledningen att jag inte har testat. Den metod som jag använder är att helt enkelt klippa huvudet av dem med en helt vanligt sekatör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.