måndag 27 februari 2012

En mycket märklig resa...

Just nu sitter jag på ett hotell i Stockholm och funderar över livet. Den här veckan har jag nämligen varit med om en mycket märklig resa på många sätt. Jag ska inte hålla er på halster utan jag ska dela med mig av mina erfarenheter. Trevlig läsning!

Det hela börjar i Norrland där jag befann mig för lite drygt en vecka sedan. Jag skulle hjälpa en kompis med en flyttstädning i Umeå. Det roliga är att det slutade med en flyttstädning i Stockholm istället. Mer om det senare.

Som tack för hjälpen med flyttstädningen skulle jag få följa med ut och jaga vildsvin. Det är mycket skygga djur och man kan få ligga helt tyst i många timmar ute i skogen innan man får syn på dem. De som kan markerna vet var man ska ligga på pass någonstans, för om man vet var man ska titta så kan man nämligen se tydliga spår efter dem. De är nämligen ganska våldsamma mot moder natur och skapar stora sår i naturen.

Vill man locka till sig vildsvinen är det en bra idé att placera ut saker som man vet att de gillar. Jag pratar så klart om mat, och vill man slippa att ge sig ut varje kväll och placera ut gamla äpplen eller liknande så finns det speciella foderspridare som är avsedda för just detta. Min kompis använder sig av den metoden och efter några timmars "spaning" fick vi mycket riktigt syn på en hel flock med vildsvin som mumsade i sig av fodret.

Jag är ingen vän av vapen, så även om jag fick erbjudande om att själv avlossa ett skott så valde jag att avstå. Eftersom jag är ovan inbillar jag mig att det lätt kan hända en olycka och dessutom anar jag att man måste ha någon typ av licens för att skjuta med jaktvapen. Jag har inte skjutit sen jag låg i lumpen och det är ju 15 år sedan. Misstänker också att det är viss skillnad att skjuta med en jägarbössa jämfört med en helautomatisk AK5:a...

Nåväl, min vän sköt ett vildsvin och nu börjar den märkliga resan på allvar. Han hade en kontakt i Stockholm som han sa "betalade riktigt bra för vildsvinskött". Normalt sett ska man hänga upp djuret och låta köttet möra ordentligt, men den här uppköparen ville ha dem nyskjutna. Vi satte oss alltså i en Nissan Micra från typ -87 och började vår resa ner mot huvudstaden.

På vägen tittade vi in hos en bekant, Anders Ivar som driver Get Global AB. Han driver flera e-butiker och det var en riktigt givande diskussion för alla parter. Anders avslöjande sitt nästa projekt för oss och även om jag har lovat att inte berätta något, så kan jag i alla fall avslöja att det låter riktigt intressant. Jag tror att det kommer bli en riktig kassakossa för Anders och det kan bli den enskilda händelse som tar företaget till börsen. Letar du efter investeringsobjekt tycker jag du ska kontakta Get Global och be om en dragning. Jag skulle tippa att ditt satsade kapital på några års sikt kan ge en avkastning på flera hundra procent, under förutsättning att du går in i tid innan värdet på bolaget drar iväg. För det lär ske.

Besöket hos Anders var en parantes, och egentligen den enda delen av den här resan som inte var märklig. Vi var nu nere i Stockholm, och nu börjar det bli märkligt på riktigt...

Vi fick kontakt med vildsvinsuppköparen tidigt på fredagsmorgonen och vi gjorde upp om att mötas senare på förmiddagen. Vi käkade lite och checkade sedan in på ett hotell i Stockholm och begav oss sedan hem till uppköparen. Vi hann inte långt innan min kompis mobil ringde. Det var vår vildsvinskontakt som hörde av sig. Han hade fått problem...

Det visade sig att han hade blivit vräkt från sin lägenhet av en något märklig anledning. Alltså - det var inte märkligt att han blev vräkt - det var själva anledningen som var väldigt udda. Han hade nämligen förvarat 14 upphängda vildsvin inne i sin lägenhet. Hyresvärden hade tillsammans med en elektriker varit på rundtur i lägenheterna för att försöka hitta ett elfel som vid upprepade tillfällen hade fått huvudsäkringen i huset att lösa ut. När han öppnade dörren med huvudnyckeln hade han fått en smärre chock och på stående fot ringt upp sin hyresgäst och sagt upp kontraktet.

Som jag nämnde inledningsvis slutar alltså den här historien som började med en flyttstädning i Umeå alltså med en flyttstädning i Stockholm. Vi hjälpte nämligen vår vildsvinskontakt att rensa upp i lägenheten och det var ingen trevlig upplevelse. Om du har känt lukten av ett dött djur som har hängt inomhus några dagar så vet du ungefär vad jag snackar om. Vi höll på i en halv dag, men vi fick bra pröjs och dessutom köpte han vildsvinet av oss.

Nähä, nu ska vi ner i relaxen och ta igen oss. Jag ska ta ett par drinkar och göra mitt bästa för att försöka glömma hela den här bisarra resan. Vi får se om det går :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.