måndag 27 februari 2012

Lite tankar och drömmar om våren...

Solrosens strävan att alltid bli längre är underbar att se. Den sträcker sig upp mot himlen på sin smala, smala stjälk och man undrar alltid hur den egenligen orkar bära upp den ståtliga blomman. Har för övrigt hört talas om att det finns människor som "lider" av samma sjuka och till och med köper speciella skor som gör att man ser längre ut :) Ja, det finns uppenbarligen folk till allt... Själv kör jag med vanliga converse, och nöjer med att se mina solrosor växa. Jag är nämligen fullständigt nöjd med mina 184 cm över havet :))

Surfade runt efter lite kläder på nätet och hittade just en sådan sida som sålde skor som man blir längre av. Ha ha, det var så skoj. Visst, om man har jättekomplex för att man är väldigt kort så kan jag faktiskt förstå det, men om man gör det bara av "modeskäl" så kan man ju börja undra om hissen går ända upp.

Jag har även beställt nya hörselskydd som jag ska ha när jag kör med min grästrimmer (och gräsklipparen också för den delen). Givetvis har de inbyggd radio, något som jag verkligen har saknat tidigare, dessutom var de faktiskt riktigt snygga. När de kommer ska jag ta en bild på dem och lägga upp här på bloggen. Det är sällan man stöter på så här "tråkiga" prylar där någon faktiskt har lagt lite tid och energi på själva designen. Jag längtar nästan till jag får ge mig och ut och klippa gräset för första gången i år. Det lär väl dock dröja ytterligare någon månad är jag rädd...

Jag är sjukligt intresserad av trädgårdsprylar och har byggt upp en riktigt omfattande prylsamling med allt från häcksaxar och maskrosjärn till superspecialverktyg som man utrotar tistlar med. Den sistnämnda köpte jag (hur otroligt det än kan låta) när jag var i Dubai. Man kan verkligen undra varför de tillverkar sådant i ett land som nästan bara består av sand. De lär ju knappast ha problem med tistlar menar jag. Ha ha...jag gissar att verktyget egentligen är till något helt annat, men det funkar kanon att till att få upp ogräs så att hela roten följer med. Kanske vore det något att börja tillverka och sälja här i Sverige? Typ åka runt på marknader som värsta knallen och göra stor succé!!!

Nu hoppas jag bara att den sista snön ville försvinna för det börjar verkligen att klia i mina gröna fingrar. Jag vill ut i trädgården i leriga gummistövlar och pyssla och dona med mina rabatter. Du vet väl att du har väldigt mycket igen till sommaren om nu är noga med att rensa dina land tidigt på våren? Du sparar massor av tråkigt arbete och när du börjar tidigt tycker du inte ens att det är tråkigt att rensa. Du har ju väntat hela vintern på att få komma ut och sätta fingrarna i jorden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.